/ Przepisy / Schab na ostro

Opis przygotowania

Wino wlać do płaskiego naczynia. Dodać posiekany czosnek, paprykę i olej. Dorzucić zesty z cytryny. Wymieszać. Dodać pokrojoną w plastry truskawkę.

Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.

Po tym czasie schab osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Upiec na grillu.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 510
Ewa gotuje - odc. nr 510

Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....

 

Podobne przepisy

Karczek z rusztu w musztardowej marynacie

Karkówka w sam raz na majówkę!

Roladki z indyka

Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...

Kurczak w sosie sherry

Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)

Udka kurczaka z dymu

Wędzonka na biwak!

Wróć do listy przepisów