Polędwiczki podzielić na dwie mniej więcej równe części. Każdą naciąć i rozłożyć. Przyprawić solą i kolorowym pieprzem.
Na patelni roztopić masło i zezłocić na nim drobno posiekany czosnek. Dorzucić rozmrożony i odciśnięty szpinak. Wymieszać i dusić przez chwilę. Dodać pokrojone pomidory. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć na mięso. Złożyć, spiąć szpadkami do zrazów i obsmażyć z każdej strony na klarowanym maśle. Zalać śmietanką. Przyprawić ziołami prowansalskimi. Przykryć i dusić do miękkości.
Podawać z sosem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...
Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...
Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacząć od zrobienia sosu...
Mięso pokroić na plastry, przykryć folią spożywczą, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć ...