/ Przepisy / Papryka z kaszą jaglaną

Opis przygotowania

Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Gdy zrobi się szklista, dorzucić posiekany czosnek. Wymieszać i wszystko razem smażyć przez chwilę.

Do mielonego mięsa dodać kaszę, cebulę podsmażoną z czosnkiem i pokrojone pomidory. Wlać oliwę. Dolać ½ szklanki wywaru jarzynowego. Dobrze wyrobić na spójną masę. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką i mielonym kminkiem.

Paprykę umyć i odciąć górę z ogonkiem – tak, by powstały „bereciki“ z antenką. Wyciąć gniazda nasienne. Nadziać farszem z kaszy i mięsa. Przykryć „czapeczkami“. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać resztą wywaru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 1 godzinę.

Upieczoną faszerowaną paprykę można podać z dowolnym sosem grzybowym czy pomidorowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 213
Ewa gotuje - odc. nr 213

Tym razem Ewa ugotuje zupę z kaszą i kapustą pekińską, zrobi też papryki...

 

Podobne przepisy

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Ziemniaczki w karmelu

Na słodko...

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Wróć do listy przepisów