Wędliny pokroić w paski. Boczek przełożyć do garnka i smażyć tak długo, aż wytopi się tłuszcz. Dorzucić szynkę i kiełbasy. Smażyć przez chwilę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Przyprawić papryką, majerankiem, liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać rosołem lub wodą. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dodać pokrojone ogórki, przecier pomidorowy i cytrynę. Pod przykryciem dusić przez 5 minut. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień po Wielkanocy Ewa zaprezentuje przepisy kuchni resztkowej. Na pierwsze...
Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...
Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...
Makaron z boczkiem i jajem!