/ Przepisy / Krem z gruszki i pietruszki

Opis przygotowania

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku, na mocno rozgrzanym maśle. Dodać pokrojoną cebulę, wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie zalać winem. Dorzucić obraną i pokrojoną gruszkę. Gdy alkohol odparuje, wlać bulion, przykryć i ugotować do miękkości.

Dodać ser pleśniowy. Zmiksować. Przyprawić solą. Wycisnąć sok z cytryny.

Na talerzu udekorować prażonymi orzechami włoskimi (można je lekko przesiekać) oraz natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 289
Ewa gotuje - odc. nr 289

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zaskakującą w smaku zupę-krem z gruszki...

 

Podobne przepisy

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Zalewajka z maślanką

Na leśnych, suszonych grzybach;-)

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Wróć do listy przepisów